Бременност

Природни начини за предизвикване на раждане

Как да индуцирате раждането без медикаменти

13.11.2017г. / 11 42ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Очаквате бебето си всеки момент? Искате да родите нормално, но бебето се бави. Преди лекарите да предизвикат раждане медикаментозно, можете да опитате някои натурални методи за индуциране на раждането.

Упражнения

Леките упражнения помагат за ускоряване на раждането. Качвайте се по стълби, разхождайте се енергично. Това ще повиши пулса ви и ще допринесе за подготовката за раждането.

За какво ползват плацентата след раждане

Секс

Сексът ускорява сърдечния ритъм, предизвиква повишена секреция на окситоцин, което в съвкупност теоретично би могло да помогне да започнат контракциите. Помнете, че не трябва да правите секс, ако водите ви вече са изтекли.

Стимулация на зърната

Зърната на гърдите са много чувствителни. Стимулацията им въздейства директно върху матката като изпраща сигнали, наподобяващи кърмене. Това би помогнало на матката да започне да се съкращава. Контракциите ѝ ще подготвят тялото за раждането.

Акупунктура

Стимулацията на определени точки по тялото провокира освобождаване на по-големи количества окситоцин. Този хормон ускорява раждането и отпуска мускулите в малкия таз.

Акупресура

По сходен с акупунктурата начин, акупресурата въздейства върху определени точки на тялото, свързани с детеродните органи и мускулите на малкия таз. Имайте предвид, че е препоръчително процедурата да бъде направена от специалист, който да притисне на точните места. Ако го правите сами рискувате да предизвикате непредвиден проблем.

Няколко естествени начина за предизвикване на раждане

Свързани статии

Спукване на околоплодния сак

Процедурата се прави само и единствено от лекар специалист. Целостта на мембраната на амниотичния сак около шийката на матката се нарушава. Не се поставят инжекции или други медикаменти, ако това ви притеснява.

Спукването на околоплодния сак провокира освобождаване на хормони, наречени простагландини, които ускоряват раждането и подготвят тялото на майката за изтласкване на плода.

Люти храни

Някои изследвания сочат, че капсаицинът в лютите чушки, например, има свойството да индуцира раждането. Опитайте, но с мярка, защото прекалено голямото количество пикантни храни носи странични рискове, от които нямате нужда в този момент.

Чай от листа на малина

Според народните вярвания, бабите някога прилагали този метод за ускоряване на раждането. Сварете няколко листенца от малина и изпийте отварата. Ако не подейства, то поне ще сте добре хидратирани.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 6 години )
В заглавието пишете "предизвиква", текста - става дума за ускоряване.Искам да добавя. Магданоз в по-големи количества е опасен за бременни. Може да се стигне до аборт. В стари времена е бил използван и с тази цел. Магданозът оказва голямо влияние на половите органи и на мъжете, и на жените. Казват, че на хората им се ядат неща, от които организмът се нуждае и лекува. Любопитно е, че твърде много хора ядат магданоз в немалки количества. Т. е. има някакъв проблем в тази област.Надявам се, публикувалите статията да са я прочели. Т. е. да са прочели, че гърдите имат пряко влияние върху матката и нейните контракции. Пиша го във връзка с популяризирането, включително и във вашия сайт, на рязането и операциите на гърдите. Вреди се и на матката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време