Дълго мислих какво да споделя за бременността си, защото всичко, което ми се случва през тези вече шест месеца е неописуемо.

Нямах представа, че ще бъда толкова щастлива и същевременно толкова объркана, когато разбрах, че очаквам дете. Вече съм на 32 години и това е моята първа бременност. Някак си не вярвах, че още щом заживея с приятеля ми под един покрив ще ми се случи и най-прекрасното нещо на света – да бъда бременна.

Вярвам, че Господ си знае работата и на всяка жена е отредил точното време да стане съпруга и майка. Чувствам, че точно сега е най-подходящият момент за мен, когато съм “помъдряла”, реализирана до известна степен и най-вече готова да даря живот и да възпитавам малкото човече, което живее от февруари месец в утробата ми.

Да кажа, че не ме е страх мъничко – ще излъжа, че понякога се чувствам несигурна – така е, но то е за съвсем кратък миг. Притеснявам се, дали ще успея да се грижа по най-добрия начин за детето си, да го възпитам като достоен човек, дали ще бъдем добри родители и т. н. Но... после си казвам, че всичко ще е наред, когато сме изпълнени с добри намерения.

Най-щастлива съм от факта, че мъжът ми се радва не по-малко от мен за предстоящото събитие и когато го слушам да крои планове за бъдещето за нас тримата, се чувствам просто на “седмото небе”.

Бъдещи майки, искам да ви пожелая да бъдете спокойни и изпълнени с оптимизъм за момента, когато ще чуем изплакването на нашите бебета. Нека сега се радваме на времето, което прекарваме в мисли и надежди за бъдещето, в приготовления за идването на “най- очаквания” гост в семейството. Нека да говорим повече с малкото човече, да го милваме през надутия ни корем и да го обичаме!

* * *

Есето е от конкурса “Чакам бебе”.
Всичко за бременността
Финалът наближава
Коледен подарък
Чудото
Аз отново чакам дете!
Най-нежното докосване от Бог
Щастлива съм, че ми се случи
Няма нищо по-хубаво от създаването на нов живот
Няма нищо невъзможно
Никога не съм била така щастлива
Всяка бъдеща майка чувства това нещо
Най-хубавото нещо, което ми се е случвало
Ританки
Моето дете ще носи българско име
10 хубави мисли за бременността