Мода

Тенденции в грима за Есен 2010

23.08.2010г. / 15 42ч.
Нина Иванова
Тенденции в грима за Есен 2010

Фокусът в грима за предстоящия есенно-зимен сезон ще пада върху очите. Отново те ще бъдат най-важната част от лицето, на която да наблегнем. Модните тенденции, представени в дефилетата на световните марки показват, че очите трябва да бъдат добре очертани с молив.

Цветът на молива може да съвпада с този на очите ни, но за по-голям ефект е препоръчително той да се различава леко, с няколко нюанса.

Сенки
Цветът на сенките през есента може да варира от златно кафяво през медено до тъмно кафяво. Цялата есенна палитра е подходяща за студените дни. Типичен цвят за есента е и маслиново зеленото в комбинация с кафяв молив или очна линия.

Устните
През есенно-зимния сезон устните трябва да са безцветни, само с гланц или блясък. Ярките цветове в червилата и гланцовете остават на заден план.

Спирала
Винаги използвайте водоустойчива спирала, за обемни мигли. Имайки предвид дъждовния септември, който се задава, ще ви бъде от полза.

Винаги избирайте в грима си една част от лицето, на която да акцентирате. Нека това бъдат само очите или устните, или скулите. Но без да прекалявате с количеството козметика, тъй като всяка крайност не е добра за външния ни вид.


***
Масло от авокадо за гладка кожа
Съвети за перфектен летен грим
Как да се гримираме?
Коментирай