Мода

Да удължим живота на дамската чанта

28.08.2012г. / 09 29ч.
Снежана Проданова
Да удължим живота на дамската чанта

Чантата е като слънцето и въздуха за всяка жена. Трябва да си признаем, че трудно бихме оцелели и един ден без нея. Къде иначе ще държим портмонето, телефона, очилата, ключовете, тефтерчето, грима, дезинфектанта, салфетките и други жизненоважни вещи?

За жалост дори любимата чанта не трае вечно. Когато достигне своята „трета възраст”, се чудим какво да я правим, защото ни е мъчно да я хвърлим.

Грижата за чантата е важна за удължаването на живота й. Когато си купите нова чанта от кожа или текстил, не забравяйте да я напръскате с протектор. Това ще я запази при проливен дъжд или горещно лятно слънце. Внимавайте с избора на продукта и изпробвайте как действа на малко парче плат, преди да третирате цялата чанта. По този начин ще предотвратите евентуална промяна на цвета или повреждане на плата.

Ако чантата ви е велурена, използвайне велурена четка. Без да натискате много, премахнете петната и мръсотията, като сресвате власинките по посока на косъма.

Не е изключено да изцапаме чантата си, затова е добре да имате у себе си специални кърпички за петна. Третирайте с тях единствено замърсеното място, за да не разнасяте петното.

Когато не ползвате чантата, я прибирате в платнена торба. Стари калъфки от възглавници са за предпочитане. Избягвайте найлонови торби, защото в тях кожата и велурът изсъхват.

Не пълнете дамската си чанта с много принадлежности, за да запазите хубавата й външност и оригиналния й обем.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай