Мода

Модни съвети: жената трябва да съблазнява, но със стил

Модерната жена е приятел с огледалото, обича черния цвят и има универсален костюм

16.11.2012г. / 14 45ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Соня Рикел е една от кралиците на световния моден дизайн. Днес, на 82 години, тя продължава да очарова с модните си колекции, като остава вярна на убежденията си: простота, неусложненото удобство на дрехата, многослойност и черен цвят в изобилие.

Ето какви съвети за модата споделя тя:

Една дреха, съчетана с различни аксесоари прави поне 10 тоалета. Харчете много пари за аксесоари.

Жената трябва да съблазнява с дрехите си, които съдържат парадокса – елегантност, еротика и чувственост. Докато хората ви правят комплименти или се обръщат след вас – всичко е наред. Ако престанат да ви забелязват, е време да промените нещо във вида си.

Свързани статии

Дрехите трябва да правят жената по-стройна от най-добрата диета.

Огледалото – най-нужният елемент в женския гардероб. Оглеждайте се критично – кои форми са красиви и трябва да подчертаете, кои трябва да туширате. Фигурата стои преди модата – избирайте от модата само това, което ще подчертае предимствата на тялото ви.

Само една дреха не прави жената модерна. Разглеждайте витрините, хората по улиците, списанията, културните събития. Бъдете в крак с времето, в което живеете.

Дрехата трябва да бъде продължение на твоите мисли. Ако сте романтична натура – деловият сив костюм няма да ви отива. Ако сте преподавател или секретарка и се обличате гръндж, кой ще ви приема насериозно.

Обувките ви отличават от тълпата и повдигат настроението.

Универсалният костюм в неутрален цвят е многофункционален (с пола или панталон). Когато не знаете какво да облечете, изберете него.

Запазена марка на стила „Соня Рикел“ са още трикотажът и кристалните декорации в дрехите.

Снимка

Снимка: Reuters - Соня Рикел с дъщеря си, Натали Рикел.

Коментирай