Мода

Сутиенът – да повдигнем увисналия бюст

Отпуснати гърди – разрешим проблем без операции

05.12.2012г. / 14 26ч.
Ана Петрова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Тук не говорим за цвета, формата или марката на сутиена. Бели или черни, с дантели или без, еротични или не – сутиените могат да се превърнат в най-добрия ни приятел, независимо дали имаме достатъчно материал, който да сложим в тях.

В по-млада възраст това, което интересува повечето жени, е най-вече да подчертаят бюста си. С напредването на времето обаче, гърдите се отпускат и стремежите са насочени към това да не се изгубят красивите извивки в горната част на тялото.

Причините за отпускането на гърдите са свързани с гените ни, с еластичността на кожата и с външни фактори – като например страната на която спим, бременност, отслабване и т. н. Основната причина, разбира се, е гравитацията. Важно е да се отбележи, че има значение доколко ние подкрепяме гърдите си със сутиена. При тичане например нежната кожа на гърдите се разтяга малко или много. Представете си ластик, който постоянно опъвате – в един момент той се износва.

Свързани статии

Какво можем да направим по въпроса? Много жени не са доволни от фигурата си, защото залагат на грешния сутиен. И не става въпрос само за модела, но и за размера. По-склонни са да заложат на по-удобен на пръв поглед сутиен, отколкото на такъв, който ще ги накара да изглеждат стегнати и красиви. Следователно:

  • при покупката на нов сутиен, дайте си малко време при меренето. Ако и да ви се струва малко по-стегнат първоначално, ще видите как в рамките на няколко минути няма да го усещате, а гърдите ви ще изглеждат почти идеални.
  • стегнете достатъчно презрамките без да повдигате бюста си до раменете – целта е да бъдем красиви без да преувеличаваме!
Коментирай
Свободно време