Мода

Модерен грим за пролет 2013 – почти невидим

Натурални, дори „обезцветени“ цветове

13.02.2013г. / 12 10ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Ако искате да бъдете модерно гримирани през пролетта на 2013, мотото на професионалните гримьори е „Почти без грим“. Това показаха масово дизайнери, стилисти и манекени през седмицата на модата в Ню Йорк.

Световноизвестни марки в козметиката и грима дадоха своите предложения за модерната жена. Хитът е в прозрачния, нежен, почти невидим грим.

Свързани статии

Дизайнерът Били Рейд предлага за пролетта на 2013 бронзов лак, червило, много близко до цвета на устните и светло златисти сенки.

Натуралният грим е лайтмотив на гримьора Боби Браун – матови бежови сенки, димно синьо и прозрачен розов руж.

Дизайнерът Александър Уанг показа своите модели не просто в естествени цветове, а направо „обезцветени“. Пълно отсъствие на ярки акценти в грима. Прозрачна пудра на скулите и червило, с един тон по-светло от естествения цвят.

Моделите на дизайнера Макс Азрия излязоха на подиума с грим в стил глъм-гръндж – смесица от гръндж и блясъка на 80-те години на XX век. Тънка черна очна линия по долния клепач на окото, „уравновесени“ светли вежди в естествена форма и максимално натурални матови устни, оцветени с върха на пръстите, не със самото червило. Визията е естествена, не се набива на очи и не „тежи“.

Моделите на дизайнерката Кати Леонович излязоха във вида на „градско хипи“ – розови и сини перлени сенки и прозрачен блясък за устни.

Пролетта на 2013 продължава модата на стрелите в очите, но вече не с цветна очна линия, а само черни. Това подсказаха дизайнерът Рафаел Санамо и гримьорът Боби Браун.

Коментирай
Свободно време