Мода

Шоуто „Прическата и градът“ представя стайлинга на световния хайлайф

В мултикултурния времеви диалог италианецът Саверио Палма предвожда 60 стилисти, шоуто е на 6 септември с вход свободен

05.09.2013г. / 09 05ч.
Аз жената
Шоуто „Прическата и градът“ представя стайлинга на световния хайлайф

Модната естетика на средновековната българска аристокрация и най-актуалната за всеки от шестте континента в момента тенденция във фризьорството завземат на 6 септември 2013 старопрестолния Велико Търново. В мултимедийния си спектакъл „Прическата и градът“ италианският стилист Саверио Палма слива в еднородна амалгама древното и съвременното, подчинявайки ги на вечните принципи на красотата. Грандиозното шоу навръх националния празник в Летния театър е част от програмата на община Велико Търново за Съединението.

Спектакълът започва в 20 часа, входът е свободен, съобщиха организаторите от „Christian Of Roma“.

С прическа на търновска болярка и облекло от славното време на Второто българско царство ще дефилира носителката на титлата „Мис България 2012“ Габриела Василева. Стайлингът на косата й е авторска импровизация на световноизвестния новатор сред коафьорите Саверио Палма. Италианският виртуоз на ножиците и гребена е замислил прическата след вълнуващо пътешествие назад във времето с проучване в детайли и взиране в историческия развой на светските нагласи по нашите земи. Прическата на „болярката“ Габриела Василева ще бъде в унисон с аристократичните одежди и аксесоари от епохата на Асеневци. Персоната с визия от царския двор в Царевец ще бъде заобиколена от още 15 грации. Те ще са с булчинска или вечерна прически, които ще им бъдат изработени от стилистите от националната модна група „Christian Of Roma“, преминали обучение в престижни школи в Италия. Зад облечените съответно в бяло и черно красавици ще се редуват кадри от култови за световната кинокласика филми. Пловдивският струнен квартет „Интро“ ще свири на живо, озвучавайки с оригинални аранжименти феерията от светлина и движение на сцената.

В двучасовия моден шоу-спектакъл ще участват над 60 родни стилисти и модели, сред които и атрактивният Георги Георгиев-Жоро Ефекта. Предвождани от доайена Саверио Палма, те ще демонстрират подстригване, боядисване и стайлинг на шест модела. Красавиците ще разходят по подиума основната за 6-те континента в момента тенденция в модата. Така Летният театър с 1300 зрители ще види своеобразен парад на най-актуалните в момента прически, цветове и техники за стилизиране, които властват в момента сред хайлайфа на Ню Йорк, Лондон, Токио, Мелбърн, Йоханесбург, Буенос Айрес.

Във воаяж не само към миналото, но и към вътрешния мир се впуска Саверио Палма, материализирайки с изразните средства на своето изкуство 7-те чакри и връзката между багрите и състоянието на духа. Той ще представи непоказвани досега прически с уникални форми, цвят и стайлинг. Ефектната сценография ще бъде допълнена от мистични танци на балет „Елика“.

„Прическата и градът“ е събитие не само за професионалните фризьори, но е и жест към широката аудитория, уточниха организаторите. Водещ ще бъде актьорът Руслан Мъйнов, който е подготвил взривяваща комбинация от хумор и песни. Сценарист на „Прическата и градът“ е Иван Ангелов, популярен от работата си преди години в „Шоуто на Слави“. Дизайнер е Стоян Радичев.

Коментирай