Мода

Как да декорирате дрехите с перли?

Красиви и женствени

28.10.2013г. / 09 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Перлите са класика. Красиви са и правят визията по-женствена. Невероятно е как с тяхна помощ може да превърнете обикновената панделка в стилен аксесоар, изчистената блуза и класическата риза да изглеждат като бутикови облекла. Затова споделяме с вас три идеи, които не отнемат много време.

Със сигурност всяка дама има в гардероба си блузи с изчистена кройка. Често забравяме за тях, защото нямат красив акцент, който да ни напомни да ги облечем. С помощта на няколко топченца перли вече ще имате нова блуза. Трябват ви бял конец за шиене, игла и перли, които са с дупчици за зашиване.

Отбийте се до кинкалерията, купете всичко необходимо и започнете с декорацията. Може да изберете няколко цвята перлички, както и различни размери. Започнете да зашивате по деколтето. Ако искате да се получи по-плътен гердан от перли, трябва да ги зашивате близо една до друга. Красива идея, с която да освежите и детските дрешки.

За този красив аксесоар ви трябва панделка от плюш с дължина около 50 см и ширина около 2-2,5 см. Изберете любимия цвят панделка, прегънете я на две по дължината й, и зашийте ( за предпочитане с машина). След това идва ред на перлите, които отново с помощта на игла и конец да пришиете към панделката. Аксесоарът може да е за коса, гривна, гердан, а защо не и колан ( ако панделката е по-дълга).

Обикновената и скучна риза преобразете с малко перли и камъни. Перличките зашийте, а камъчетата залепете с ютия. Ако поставянето на кристалчетата ще ви затрудни, използвайте такива, които са за зашиване. Може да декорирате цялата яка на ризата или само част от нея. От обикновена, тя се превръща в бутиков модел. Декорирайте с перли където ви хрумне, по полите, роклите, дънките и т. н.

Снимки: lovemaegan.com

Коментирай
Свободно време