Мода

Мъжка линия в дамската мода за есен-зима 2013-2014

Класическа екстравагантност

17.11.2013г. / 09 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Тенденциите в облеклото в есенно-зимните колекции за 2013-2014 в дамската мода излагат за пореден път на показ свободата на жените. Мъжките линии в дамската мода присъстват в колекциите на едни от най-големите имена в модния бизнес като Стела Маккартни, Дриес ван Нотен, както и на Дискуаред2.

Свързани статии

Моделът представящ част от колекцията на Дриес ван Нотен показва преплитането на мъжката линия с акценти, характерни за дамската мода. Риза, която е леко разпусната с красиви бродерии в топли цветове, панталон с мъжка кройка отново свободен модел и задължително колие с камъни. Една визия, която показва свобода, неподчинение, но запазва женственото излъчване. Секси имидж, който е подходящ и за офис облекло.

Класическа екстравагантност в колекцията на Стела Маккартни. Отново се демонстрира свободата в линиите на облеклото. Не пропускайте да направите част от вашия гардероб панталоните с басти. Талията е ниска, ризата не е вталена, с по-дълги ръкави и широки ревери, типично за мъжката линия. Вълнена мека шапка с козирка и дамска чанта отново в класическа форма. Имидж, издържан изцяло в сивата гама. Като аксесоари може да добавите перлени гердани или колие с много големи камъни.

Папийонка, бомбе и типично мъжко закопчаване са част от акцентите за есен-зима 2013-2014, които представиха в невероятно модно дефиле Дискуаред2. Настроение, което напомня за 40-те години на миналия век. Стил, изисканост и лукс в материите на колекцията. Всяка част от имиджа може да бъде допълнение към друг моден стил. Дори типично мъжкият аксесоар като папийонката е омекотен като напомня по-скоро за по-голяма панделка. Мъжката линия в дамската мода е за онези дами, които искат да постигнат една по-различна, ексцентрична и провокативна визия.

Снимки: Reuters

Коментирай