Мода

Едни от най-красивите и най-възрастни модели

За женската красота няма възраст

20.12.2013г. / 16 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Те са пример, че за женската красота няма възраст. Едни от най-красивите модели, които бяха на върха на славата през 70-те, 80-те и 90-те години и до днес не спират да демонстрират своята изисканост, красота и професионализъм. Някои от тях все още излизат под прожекторите на модните подиуми, докато други се занимават с благотворителна дейност. Вижте кои жени будят всеобщото възхищение.

Кармен Дел'Орфис

Кариерата й на модел започва, когато тя е едва на 13-годишна възраст. Вече 15-годишна, тя снима своята първа корица за списание „Вог“. Споделя, че през последните 15 години се е снимала за повече корици, отколкото през цялата си кариера. Висока, стройна фигура, красиво лице и сребърни коси.

Никой не би предположил, че тя е на 82 години. Как изглежда толкова добре? Определено не крие намесата на естетичната хирургия като сред процедурите, които си е правила са микродермабразио на лицето, силиконови инжекции. Тя е най-старият работещ модел и през последните седмици отново показа своята елегантност на седмицата на модата в Ню Йорк.

Рекламно лице е на големи марки като Ролекс. Определя се като хамелеон, особено в професията си на модел. Поддържа красотата си и доброто си здраве като всяка сутрин пие вода с лимон и консумира големи количества кисело мляко и храни, богати на пробиотици.

Биргит Лий

Биргит Лий започва своята кариера на модел през 1960 година. Тя е съпруга на Кристофър Лий, който е сочен за най-известния Граф Дракула в киното. Бившият модел все още попада под прожекторите на славата и не спира да демонстрира своята изтънченост, макар и на 78-годишна възраст.

Лорън Хътън

Родена в Южна Каролина, Хътън е моделът, който предефинира американската красота. Била е на кориците на едни от най-известните модни списания, между които разбира се и „Вог“.

Свързани статии

И до днес не спира да се занимава с мода, кино, собственик е на козметична компания, а също така и пише книга за живота си. Нейният кариерен успех започва, когато през 1973 година подписва договор с Ревлон за зашеметяваща сума пари – един милион долара на година. На 70-годишна възраст тя е все така магнетична.

Иман

Родена е в Сомалия и едно от най-големите вдъхновения на дизайнерите. През 70-те и 80-те години тя е сред любимите модели, които красят кориците на „Харпър Базар“ и „Вог“. Дизайнерът Ив Сен Лоран се вдъхновява от нейната красота и създава колекция, която нарича „ African Queen“. През 1990 година Иман създава своя успешна линия козметични продукти. Съпруга е на Дейвид Бауи и става майка за втори път на 44-годишна възраст. Днес на 58, тя се занимава активно с благотворителна дейност.

Снимки: Reuters

Коментирай