Мода

Етно мотиви за пролет-лято 2014 (галерия)

Отново присъстват в колекциите на дизайнерите

03.01.2014г. / 09 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

За поредна година в модните колекции за проле-лято 2014 присъстват етно мотивите. Те са част от колекциите на Дона Каран, Алекзандър Маккуин, Емилио Пучи и други. Етно настроенията в облеклото винаги придават на моделите една индивидуалност.

Те присъстват, както в по-елегантната линия, така и в ежедневната мода. Как да ги разпознаете и как да ги направите част от вашия гардероб?

Свързани статии

В колекцията на Дона Каран, освен ефирните материи, се наблюдава и комбинация от етно мотиви. Роклята с едно рамо и широката кожена гривна напомнят за Древен Рим. От друга страна по материята са изрисувани мотиви, напомнящи за индианската култура и тук-там християнски кръстове.

В колекцията на Емилио Пучи, в която присъстват етно мотивите, също е запазена женствената линия на моделите. Сексапил и красота между индиански шарки, блясък в материите и широк кожен колан с голяма катарама, отново напомнящ за Древен Рим и Гърция. Обърнете внимание на сандалите на модела, те са високо вдигнати около глезена и напомнят за сандалите модел „римлянки“.

Модели дефилират на модното шоу на Живанши. Индианските маски върху лицата им са направени от много пайети и камъни, а моделите на дрехите особено в горната си част, изработени от кожа, напомнят за египетските богини. Сандалите са модел „римлянки“. Етно акценти, които представят една по-елегантна визия, подходяща както за парти, така и за ежедневието. Разгледайте галерията ни с още мода, вдъхновена от етно мотивите.

Снимки: Reuters

Коментирай