Мода

Синя магия в модата за пролет-лято 2014 (галерия)

Цветове, които синьото „обича“ са бяло, зелено, жълто, кафяво и пясъчни цветове.

29.12.2013г. / 11 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Преди няколко седмици в модните столици Париж, Милано, Лондон и Ню Йорк бяха представени последните колекции на дизайнерите за сезон пролет-лято 2014. Много романтика, цветове и смесване на акценти и десени са част от колекциите на Нина Ричи, Стела Маккартни, Диор, Хермес, Фенди и много други.

Специално внимание дизайнерите са отделили не само на цвета на 2014 година, но и на синьото. Уникално съчетаване на сините преливащи се нюанси. Флорални мотиви, райе, арт, пайети всички тези акценти от следващите сезони ще бъдат носени и в красивото синьо.

Свързани статии

Как да съчетавате синия цвят? Като цяло той е комбинативен цвят, което го прави лесен за съчетаване с други цветове и десени. В колекцията на Дона Каран за пролет-лято 2014 също е отделено специално внимание на сините багри. Този копринен тоалет показва една стилна комбинация между кафяво, синьо и кожа.

В колекцията на Исей Мияке синьото е представено и в металик оттенъци, които също ще бъдат актуални през пролетта и лятото на 2014. Цветове, които синьото „обича“ са бяло, зелено, жълто, кафяво и пясъчни нюанси. Разбира се с всички останали би се получила интересна и по-ярка комбинация.

В колекцията на модна къща Нина Ричи преобладаващи цветове за следващите сезони са бяло, синьо, бледорозово, светлозелено и разбира се синьо във всичките му нюанси. Тук е представена красива блуза с флорални мотиви, в която се вижда стилната комбинация на сините нюанси с други меки и пастелни цветове.

Тази преливаща се синя идея прави иначе консервативното сиво по-красиво и недотам скучно. Разгледайте и галерията ни с още предложения за това кой нюанс на синия цвят да изберете за себе си и как да го комбинирате с останалите цветове от вашия гардероб.

Снимки: Reuters

Коментирай