Мода

Как да си направите колие с конци?

Актуално и красиво бижу

10.01.2014г. / 17 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: stripesandsequins.com

Снимка: stripesandsequins.com

Обемните бижута ще бъдат актуални през пролет-лято 2014. Масивни гердани, обеци и гривни ще дадат красиво допълнение към по-елегантната или ежедневна визия. Особено актуални в момента са бижутата с вериги. Тях ще може да носите и през следващите сезони. Ще ги откриете в комбинация с камъни, висулки по тях, както и с цветни конци, омотани през металните рингове.

Споделяме една идея за това как да си направите колие от златна верига (или сребърна) с цветни конци. Това, което ще ви е необходимо е гердан от верига, цветни и по-плътни конци (най-добре е да ползвате вълнени конци или такива за бродерии на гоблени), по-голяма игла за шиене.

Свързани статии

Ширината на верижката за врата може да варира според вашите предпочитания. Избора на конци също. Декорирайте с по-ярки цветове или с тези, които са ви любими. Най-напред трябва да изплетете плитка или „рибена кост“ от конците. Ако не намерите подходящи, може спокойно да ги замените с тънки ленти парчета плат. След като сте изплели плитката, трябва да я фиксирате от двете й страни връзвайки я на възел.

Дължината на изплетената декорация може да бъде колкото дължината на веригата или по-къса. За да закрепите плитката от конци към звената на веригата, вземете игла и по-плътен конец (такъв за бродиране на гоблени) и започнете да ги зашивате едно за друго. Ще ви отнеме само няколко минути и няма да ви затрудни особено. С тази идея може да си направите и гривна, която да е в комплект с колието.

Коментирай