Мода

Романтика на флорални мотиви за пролет-лято 2014

Красив и комбинативен акцент

21.01.2014г. / 15 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Романтика на цветя ще облекат дамите през пролетно-летния сезон на 2014 година. За поредна година дизайнерите оставиха специално място за флоралните мотиви. Ярки и красиви, те са част от колекциите на Долче и Габана, Бърбъри, Драйс Ван Нотен и други.

В малки или по- големи размери, поставени като апликации, те правят тоалета и визията по-красиви и романтични. В различните колекции на дизайнерите те са представени в различна светлина. Флоралните мотиви ще присъстват както в облеклата, така и при всички останали аксесоари.

Свързани статии

В колекцията на Долче и Габана те присъстват както под формата на щампи, така и като релефни апликации. Като цветна градина, която е оживяла върху роклите, блузите и връхните дрехи. В комбинация със сатен, коприна и изискана дантела. Колекцията на дизайнерите и този път не пропусна аксесоарите за коса, които са фини диадеми, разбира се с много цветя по тях. Същото важи и за бижутата, които са изработени от метал в цвят старо злато с орнаменти на цветя по тях.

 

В колекцията на южнокорейския дизайнер Лий Санг Бонг цветята са представени като много на брой цветни кръгове върху материи с лек металик оттенък. Когато една дреха е декорирана с флорални мотиви в разнообразни цветове, това я прави не само красива, но и лесна за комбиниране с останалата част от визията.

Тази връхна дреха позволява да се съчетае с панталон, пола или рокля от всеки един цвят, който съставлява флоралните мотиви върху нея. Едновременно свобода на цветове и романтика.

Освен допълнителните апликации с флорални мотиви и щампите, не липсва и едно по-арт представяне на романтиката за следващите сезони. Като нарисувани с бои са цветята в колекцията на модна къща Леонард, в която специално внимание е отделено не само на тях като акцент, но и на лилаво-сините багри. Тук също се вижда комбинативността на флоралните мотиви и може би това, че лесно се съчетават ги прави толкова любими на много дами.

В галерията ни със снимки може да разгледате още предложения за пролетно-летния сезон на 2014 година.

Снимки: Reuters

Коментирай
Свободно време