Мода

Морско настроение в модата за пролет-лято 2014 (галерия)

Женственост и чар

22.01.2014г. / 14 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Зимата у нас сякаш все още не е започнала, пролетта ще дойде и отмине бързо, и лятото вече се задава, особено ако вниманието ни е фокусирано към колекциите за пролет-лято 2014 на Кензо, Оливия Ли Тан и Джулиен Дейвид. Свежи цветове, щампи и апликации на морски елементи ще бъдат актуални за поредна година.

Цветовете, в които дизайнерите представиха своите предложения са добре познатите синьо в няколко нюанса, червено и бяло.

Морските мотиви изглеждат като бродирани, но всъщност са едни добре направени апликации. Правят впечатление и високите талии както при полите , така и при панталоните.

Свързани статии

Дължината на панталоните е малко над глезена, начин, по който ги носим, когато сме край морето. Разбира се този имидж може да бъде част не само от вашите ваканционни тоалети, но и за всеки един ден от лятото. Леките и естествени материи също са характерни, като коприна, памук и лен.

От друга страна морските елементи в моделите са закачливо представени с лек винтидж привкус. Отново висока талия, колан, който напомня за риби, обеци с формата на котва и прическа в стил пин ъп. Женственост и чар.

Нещо, което не бива да пропускате в моделите с морски привкус е класическото моряшко райе в бяло и синьо или бяло и червено, което може да бъде открито в обичайната му форма, както и в много други красиви и стилни трансформации.

Не пропускайте и аксесоарите, които може би са най-важната част от всяка визия. Малки чанти с нестандартна форма, разбира се, декорирани с морски елементи като котва, корабно въже, рапани, миди, риби и т. н. Обеци, отново напомнящи за морето и океана и колиета и гривни.

Модата с морски елементи е не само красива, но и комбинативна. От предложенията личи, че и при тези акценти еклектиката е абсолютно задължителна, когато искате визията ви да бъде максимално интересна, а защо не и леко ексцентрична.

Може да разгледате и галерията ни с още снимки на модели с морски елементи.

Снимки: Reuters

Коментирай
Здраве и красота