Мода

Модни грешки, които ни състаряват

Когато избирате ултра модерни дрехи!

03.02.2014г. / 14 40ч.
Илияна Николова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Изборът на дрехи и грим говори за стила и начина на възприемане на модните тенденции. Но понякога е възможно да допуснем някои грешки по отношение на външния си вид, които неволно ни правят да изглеждаме малко старомодни. А никой не иска да го определят по този начин!

Съществуват някои грешки в стайлинга, които мнозина допускат, и които е възможно да ви направят да изглеждате по-стари! За да ги избегнете, хвърлете поглед на следващите редове.

Обличате се твърде модерно

Това е хубаво, но трябва да избягвате ултрамодерните дрехи, освен ако имате огромни финансови възможности. Прекаленото придържане към актуалните тенденции крие риск от бързото им отминаване. Ако продължите да ги носите ще попаднете в графа „демоде“.

За сметка на това избирайте тенденции, които са дълготрайни и класически – кожа, милитъри зелени и кафяви тонове, тъмни флорални елементи, каре, прави поли и панталони.

Носите косата си прекалено дълга

Много жени, пък и мъже, обожават дългата си коса от младостта си. Но с годините лицето започва да губи от естествената си плътност и сияние и дългата коса го кара да изглежда още по-изпито. А това ще ви направи да изглеждате по-стари. Не искате това, нали?

Можете да подпомогнете излъчването си да заблести в по-млади нюанси като се спрете на по-къса прическа с по-небрежен и младежки вид.

Използвате тежък черен плътен очен контур

Прекалено драматичните и дръзки цветове могат да ви направят по-възрастни. Не се опитвайте да заличите някоя и друга бръчица с много грим – ще постигнете обратен ефект.

Вместо това нанасяйте тънък дискретен слой спирала, а ако държите на молива – нека той да е с по-неутрални и меки кафяви тонове.

Избирате много прилепнали дрехи

Всичко прекалено стегнато е неудачен избор, дори за младите. Винаги трябва да се преценява разумната граница, която слага знак „Стоп!“ преди някоя тлъстинка да изскочи навън. Не си мислете, че твърде прилепналият силует ще ви направи по-слаби и млади. Напротив!

Коментирай
1 rate up comment 2 rate down comment
jujka06 ( преди 10 години )
Da ne prekalqvame s modrnoto i da izpozvame ogledalata si po prednaznachenie
отговор Сигнализирай за неуместен коментар