Мода

Изборът на цветовете в облеклото и емоциите, които предизвикват

На делова среща избягвайте червено и лилаво

22.02.2014г. / 09 42ч.
Михаела Лазарова
снимка: Reuters

снимка: Reuters

Сутрин най-често избирате цветовете на вашето облекло според настроението. Друго, с което обикновено се съобразявате е дрескодът на работното място или деловата среща, която ви предстои.

Истината е, че цветовете не само ръководят нашите емоции и усещания, но могат да направят така, че да бъдем приети добре от отсрещната страна или обратно. Затова е важно да имате малко информация за цветовете и емоциите, които предизвикват.

Лилаво

Лилавото е царствен цвят и комбинация от два други силни цвята – червено и синьо. В зависимост от това за какъв повод избирате облеклото, изберете и цвета. Лилавото в спалнята носи романтика и страст. Но често дрехите в този цвят може да накарат отсрещната страна да не се чувства толкова комфортно. Така че избягвайте дрехите, които са изцяло в лилаво за бизнес срещи или интервюта.

Оранжево

Оранжевото, както и жълтото, благоприятстват настроението. Въпреки че портокаловите нюанси се грижат за емоционалното здраве, те могат да държат някои хора на разстояние . Според изследвания оранжевият цвят е най-малко любим на дамите.

Розово

Розовото е цвят на настроението. През 1970 година психолози наблюдавали поведението на затворнички. Забелязали, че при тези, в чийто стаи таваните са в розово, агресията е била в пъти по-малко. Затова, ако ви липсва настроение или искате да ви приемат като приветлив човек, освен задължителната усмивка и любезността, добавете и нещо розово във визията си.

Зелено

Ако искате вашата визия да предразполага, да имате положително излъчване и излъчване на човек, на който може да се има доверие изберете зелените нюанси. Зеленият цвят е изтънчен и свеж, напомнящ за природата. Според скорошно проучване този цвят може да стимулира творческото настроение.

Черно

За голяма част от хората черното е любим цвят, най-вече заради това, че е комбинативен. Черното облекло прави визията елегантна, вталява, но от друга страна може да действа негативно върху емоциите. Затова нека всекидневното ви облекло не е изцяло в черно. Винаги добавяйте към него някакъв малък цветен акцент.


Свързани статии

Синьо

Цвят, който предизвиква спокойствие и отмора. Приятното усещане в следствие на носенето на сини дрехи ви предразполага и по-творчески към вашата работа. Подходящ е за делови срещи, защото създава и усещането за откритост и баланс.

Червено

Цвят на страстта, с който няма да останете незабелязани. Множество проучвания са доказали, че червеният цвят има мощни ефекти върху поведението на хората. С червения цвят може да предадете своите сексуални сигнали и да изглеждате по-привлекателни.

Сиво

Неутрален цвят, който няма особен ефект върху настроението. Хубаво е винаги да го комбинирате с нещо по-цветно.

Снимки: Reuters

Коментирай