Мода

Правилният цвят и кройка правят чудеса с фигурата!

Строен силует се постига с правилен подбор на дрехи и цветове

19.03.2014г. / 15 30ч.
Илияна Николова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Всяка жена има нещичко от фигурата си, което не харесва и се опитва да скрие. Освен с мъчителните и продължителни диети и упражнения, приятният силует и привлекателна външност се постигат с правилно подбрани дрехи и цветове. Ето някои предложения, важащи за всички типове фигура.

Издължете фигурата чрез омбре-силует


Забравете за изцяло черното облекло! Няма нужда да се обличате като в траур, за да изглеждате по-слаби! Важното е да поставите точните акценти на стратегическо място. Опитайте отгоре надолу цветовете да преминават плавно от светло към тъмно. Това ще втали фигурата ви и ще прикрие онези места, които не харесвате.

Дантелен камуфлаж


Дантелата винаги е елегантен избор, а този сезон е отново супер актуална. Тя приглажда всички подутини и неравности по тялото ви.

Костюм!


Кройката на класическия дамски костюм и неговите модерни спортно-елегантни модификации са прекрасен избор за всеки тип фигура.

Подчертайте талията с колан


Тънкото и фино коланче винаги е от полза в оптическото извайване на силуета. Не го забравяйте!

Смели аксесоари


Ако искате да държите вниманието на околните далеч от краката си (които не харесвате, например), поставяйте акцент на горната част на тялото. Удобен вариант са едрите и интересни бижута! Колкото по-големи, толкова по-добре!

Ярки цветове


Ярките цветове също са механизъм за умело прикриване на несъвършенства по тялото, но трябва много да се внимава с кройката! Избирайте разкроена пола в комбинация с не съвсем прилепнала блуза, ако притесненията ви касаят долната част на тялото.

Снимки: Reuters

Коментирай
Свободно време