Мода

Висша мода в булчинската визия (галерия)

Едно красиво бягство от стандартната визия за сватба

09.04.2014г. / 11 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

В тенденциите за пролет-лято на 2014 година обръщаме поглед и към булчинските облекла от седмицата на висшата мода в Париж. Невероятни кройки, материи и класически елементи в булчинската визия преобърнаха представата за имидж за този специален за всички дами ден – сватбата. Вниманието ни привлякоха моделите на Chanel, Elie Saab, Alexi Mabille и Dior.

В колекцията висша мода на Chanel фокусът падна върху съчетаването на ефирни материи, елегантни линии с маратонки. Булчинската рокля е от две части. Прозрачна ефирна материя, много сребърни елементи и фини бродерии по нея и разбира се бели маратонки.

В допълнение към булчинския воал богати и много красиви пера, които обгръщат изцяло главата на модела. Гримът разбира се е съобразен с визията и в него също има много сребърни частици.

Elie Saab не изненада с неговото предложение за булчинска рокля, въпреки това, идеята му за пореден път впечатли силно публиката. Избягал от типичното бяло, той заложи на цвят розова перла. Романтика, изтънченост и естетика скрити под много дантела, перли и ефирни материи.

Alexi Mabille съчетава едновременно сексапила и невинното излъчване. Освен флоралните мотиви, нестандартните линии, които подчертават женствеността на фигурата, булчинската визия се отличава и с лек естествен грим, пеперуди и пищни бижута.

Едно красиво бягство от стандартната визия за сватба. В галерията ни може да разгледате още красиви предложения.

В колекцията на Dior сватбената рокля бе като 3D макет. Обем, асиметрична линия в съчетание с класически бели перли. Всяко едно парче плат от роклята е поставено така, че да запазите нежната визия, но в същото време да представи една нестандартна идея.

Свързани статии

Към нея има елегантни обувки в комбинация от бяло и черно, а прическата, гримът и бижутата са непретенциозни.

Снимки: Reuters

Коментирай