Мода

Как да си направите брошка от шифон и тюл

Лесна идея за красив аксесоар

12.04.2014г. / 10 25ч.
Михаела Лазарова
Снимка: lovemaegan.com

Снимка: lovemaegan.com

Аксесоарите са важна част от визията на всяка дама. Особено красиви и функционални са брошките. Тях може да ги декорирате върху ленти за коса, блуза, върху коланите си и т. н. Споделяме идея как сами в няколко лесни стъпки да си направите красива и актуална за пролетно-летния сезон брошка.

Ще ви трябват шифон, тюл, конец и игла, ножица и малка безопасна игла за пришиване. Цветовете на платовете изберете вие. Ако искате брошката ви да бъде по-интересна, съчетайте два контрастни цвята. След като закупите необходимите материали първото, което трябва да направите е от шифона да изрежете кръгове.

Диаметърът на кръгчетата определяте в зависимост от това колко голяма искате да бъде брошката. Прегънете единия край на шифона и изрежете така, както е показано на снимката. По същия начин постъпете и с парчето тюл.

Свързани статии

За да имате богата брошка ще ви трябват около 20-30 шифонени парчета и около 10 парчета с тюлени кръгчета. Вземете 4 кръгчета шифон и ги сгънете на три, за да се получат нещо като триъгълници.

След това ги зашийте един за друг. Така постепенно добавяйте по един от всяка страна, като между шифонените парчета поставяте и тюл. Последна зашийте безопасната игла.

Снимки: lovemaegan.com

Коментирай