Мода

Ефект на илюзия в колекциите за есен-зима 2014-2015 (галерия)

Графичните конструкции, които образуват една игра на илюзии върху материите

23.09.2014г. / 10 28ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Още в началото на годината едни от най-големите модни къщи представиха своите колекции за есен-зима 2014-2015. Време е да им обърнем повече внимание, за да знаем какво ново може да добавим в есенния гардероб и с какво да променим визията си.

Обобщено, есента и зимата ще бъдат изключително раздвижени откъм кройки, модели, акценти, линии и цветове. Днес отделяме специално внимание на графичните конструкции, които образуват една игра на илюзии върху материите.

Хипнотизиращи форми в ярки цветове правят визията забележителна. Модни брандове като Джеръми Скот, Александър Уанг, Ботега Венета, Питър Пилото и други, се осмелиха да добавят магията на илюзията в своите есенно-зимни предложения към дамите. Акцент, който може да угоди и на най-капризните от вас.

В колекцията на Дрис Ван Нотен има не само асиметрия на линиите, но и едно напомняне за зебровия принт. Контраст между линията на модела, цвета на акцента и в същото време илюзионен елемент, който прави визията повече от раздвижена. Подобна раздвиженост има в моделите на Питър Пилото.

Класическите черно и сиво са разчупени от ярки цветови неонови комбинации, съчетаващи се много добре с металик сивото в аксесоарите.

При Ботега Венета женствената линия на моделите този сезон до голяма степен ще бъде подчинена на 3D ефекта. Там където линията на роклите и полите не е асиметрична е заменена от играта на илюзията, която графиките в разнообразни цветове създават.

Стил, елегантност, но в същото време и строга индивидуалност. Ботега Венета отново предложиха нещо красиво и смело, дори на най-взискателните дами, които не обичат експериментите.

Свързани статии

Графиките, линиите, неоновите цветове и 3D формите са вдъхновили и Александър Уанг при създаването на колекцията. Характерно за нея е това, че линиите на моделите са изчистени, класически, но десените и акцентите по материите ги преобразяват в нещо напълно различно.

Имидж, който е допълнен с екстравагантни черни спортни ботуши над коляното, напомнящи за чизми. Динамика и настроение. Така могат да бъдат определени тези красиви модели на едни от най-големите брандове. В галерията ни може да разгледате още снимки от модните дефилета.

Снимки: Reuters, Facebook Bottega Veneta

Коментирай