Мода

Тенденции при плетивата за есен-зима 2014-2015 (галерия)

Актуални ще бъдат плетените рокли и дългите обемни жилетки

21.10.2014г. / 10 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

С настъпването на есента и предстоящата зима все повече ще се нуждаем от топли плетива. Поглеждаме към световните модни подиуми, където преди месеци едни от най-големите модни къщи като Celin, Michael Kors, Calvin Klein и други, представиха тенденциите при плетените облекла за есен-зима 2014-2015 година.

Сред цветовете, които предлагат за сезоните са екрю, кафяво, бежово, охра, тъмнокафяво, зелено, черно. Моделите представляват един микс и модификация от плетива в различни линии в съчетание с други модели дрехи.

Освен стандартните плетени модни аксесоари като ръкавици, обемни шалове и шапки, плетивата, които ще бъдат изработени от ангора, кашмир, вълна, ще се съчетават комбинирани с други материали като кожа, велур, както и с други по-леки материи като тюл, коприна, полиестер.

В колекцията на Michael Kors впечатление правят обемните и дълги жилетки с едра плетка, които са съчетани с обемни и топли шалове, отново едро плетени и завършващи с ресни.

Подобен модел жилетки на този етап заменят нуждата от връхна дреха и могат да се носят с панталон, дънки, върху подходящ модел поли и рокли.

Колекцията на Celin се отличава с красиви и топли плетени туники в цвят меланж, които са съчетани с плетени панталони.

Моделите са в класически и елегантни линии. Изчистена визия, която в съчетание с аксесоари от кожа се превръща в един неповторим есенен имидж.

Свързани статии

В колекцията на Calvin Klein предложенията за плетива за есен-зима 2014-2015 година са плетените туники и рокли с дълги ръкави или без, които са с райета, изработени от различни видове плетки в разнообразни цветове.

Плетените рокли са класически модел, които в последните няколко години присъстват в зимните колекции. Характерна за тях е и поло яката, която пада лежерно.

Още снимки може да разгледате в галерията ни.

Снимки: Reuters

Коментирай