Мода

Ангел Дулчев: Тенденциите в мода 2015 са удобство и качество

Какви са модните тенденции за зима 2014/2015?

11.12.2014г. / 21 05ч.
Аз жената
Ангел Дулчев: Тенденциите в мода 2015 са удобство и качество

Ангел Дулчев е млад дизайнер, зад чиято работа стои българската марка Twelve Оapos;clock. Неговото мото е: Дрехата е допълнение към човека, а не обратното. Ето какво още сподели той за пъстрия свят на дамската мода.

Какви са модните тенденции в дамската мода за зима 2014/2015?

През последните няколко години се наложи водещата тенденция за удобство и качество на дрехата. Всеки дизайнер се води от простото правило, че дрехата е допълнение към човека, а не обратното. Поглеждайки по-надълбоко, мисля че тази зима сме свидетели на много цветни принтове, необичайно къси за сезона дължини и разбира се неотминаващия ретро шик от миналия век.

Какво препоръчвате за празничните вечери за изтънчените дами? Има ли универсална рецепта за красота?

Единствената универсална рецепта за красота е самочувствието, разбира се подкрепено с известно покритие. Опитът показва, че всяка жена има множество комплекси, породени от недостатъци, които само тя забелязва. А колкото до идеалната визия – основното е балансът между тежкия принт и изчистения силует, дюса и детайлната дълбока пластика, сексапила и благоприличието. На мнение съм, че празничната колекция на Twelve Оapos;clock може да се опише най-точно с тази дума – баланс.

Има традиция да се купува нещо ново за новогодишната нощ. Как да постъпим практично, за да използваме същия тоалет и по-нататък?

Красивата дреха не се нуждае от повод, той сам идва. Моят съвет е да не се замисляме много при избирането на новогодишния тоалет, защото всяка жена има силна интуиция какво точно е подходящо за нея, колкото и колеблива да изглежда отстрани. Повярвайте – когато изглеждате като истинска принцеса, поводите сами ще завалят!

Вашите три съвета за избор на „малка черна рокля“?

На първо място е силуетът. Той трябва да е подходящ за даденостите на жената, прикривайки леките несъвършенства и подчертавайки предимствата. Второто е сексапилът, а той не се крие единствено в мини дължината и дълбокото деколте. Вталяването, дантелените гърбове или ръкави действат много ефективно върху мъжката аудитория, защото пробуждат въображението. И третото, разбира се е наличието на интересния момент, било то декорация, структура, ажурност, силует или многопластовост.

Какво ще пожелаете от името на Twelve Oapos;Clock на българските жени?

Винаги се чувствайте като истински принцеси, защото сте родени такива!

Коментирай