Мода

Закачливи комбинации от принтове за пролет-лято 2015 (галерия)

Бъдете неповторими

15.01.2015г. / 13 35ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Парчета в коприна, памук и лен, в различни цветове, линии, щампи и десени. Такива ще бъдат едни от основните модни акценти за пролетта и лятото на 2015 година. Комбинирането на различните десени върху масив от невероятни материи и красиви цветове, което създава еклектичен вид, е заложено в колекциите на едни от най-големите модни брандове.

Принтове върху ефирни материи, чорапи с дължина до коляното ще бъдат задължителен елемент от гардероба ни. Нека видим малко повече от тях.

В колекцията на Prada откриваме умело съчетаване между различни видове флорални мотиви. Нежни и меки цветове оживяват върху лъскави и скъпи материи. Игра на форми, която може да си позволите да пробвате и във вашия имидж, съчетавайки различни флорални мотиви.

Колекцията прави впечатление и със своите прави и тесни линии на кройките, както с чорапи с дължина до прасеца, отново с флорален принт, които закачливо допълват кожените обувки и сандали на висок ток.

Колекцията на Cavalli също отдава специално внимание на цветята във всичките им форми, но тук те са съчетани с други принтове, като геометрични фигури, както и елементи, напомнящи за етно вълна.

Модният бранд не е пропуснал да добави в колекцията си за предстоящите сезони и ефирните дълги рокли, съчетаващи няколко цвята в себе си с елемент на цветя.

Дантела, романтика, напомняне за Сицилия, точки и много цветя. Така може да бъде определена с няколко думи колекцията на Dolce&Gabbana. В нея силно застъпени са точките – малки и големи, както и флоралните мотиви в червено, но не само като принт, а като декорация в почти всяка част от облеклото и аксесоарите.

Предложенията на Jean Paul Gaultier към дамите е те да бъдат повече от секси и провокативни, да комбинират смело принтовете и десените, добавяйки повече блясък на ламе. В галерията ни може да разгледате още модни идеи за следващите сезони.

Снимки: Reuters

Свързани статии
Коментирай