Мода

Dolce & Gabbana с колекция посветена на майките (галерия)

Романтичната представа за майчинството

06.03.2015г. / 12 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

„Viva La Mamma“

С тези думи Dolce & Gabbana посвещава своята невероятна колекция за есен-зима 2015 на майките, на жената, която с годините се е превърнала в истинска модна икона, на всичките й превъплъщения, в които тя успява да запази женската си същност.

Образът на жената винаги е вдъхновявал двамата дизайнери, които в тази си колекция буквално декларират любовта към нея и майчинството. На седмицата на модата в Милано модният бранд за пореден път демонстрира невероятна колекция, обгърната от красиви акценти. Модели с бебета в ръце, бременни красиви дами, бяха част от модното шоу, посветено на жената.

В почти всяка част от колекцията има малък слоган или картина, напомняща за любовта към майката.

Красиви детски рисунки пренесени върху широки поли и рокли от нежна коприна, разкошни рокли от дантела с флорални мотиви в червено, екрю и черно.

Полъхът на Сицилия се усеща за пореден път, облечен от дантела, перли, красиви метални диадеми с богата декорация, коси прибрани на малки кокове на тила, малки чантички във формата на сърце, декорирани с флорални мотиви или образа на Мадоната.

Свързани статии

Символът на Дева Мария и майките е въплътен от символа на розата – цветето, което в продължение на векове е било приемано като символ на Девата и майчинството, както и на страстта и романтиката.

Романтичната представа за майчинството бе допълнително подчертана от изящни бижута, аксесоари за коса, обувки декорирани с рози. Дългите ръкави на роклите, дължини под коляното и кадифето преобладаваха. В галерията ни може да разгледате още от невероятната колекция посветена на майката.

Снимки: Reuters, facebook

Коментирай