Мода

Пролетна градина в стил Chanel (галерия)

Доминиращи в колекцията са полите с А-линия и дългите палта

12.03.2015г. / 08 08ч.
Михаела Лазарова
Снимки: Reuters

Снимки: Reuters

Когато наближат седмиците на модата в Милано, Париж, Лондон, всеки, който е запленен от магията наречена мода, очаква да види поредния зашеметяваш моден спектакъл на парижката модна къща Chanel. Една нова история, подписана от маестро Карл Лагерфелд.

Преди седмици в Париж, Chanel представиха своята колекция Haute Couture за пролет-лято 2015. Модният подиум бе като приказна цветна градина, тъй като основен акцент в колекцията са флоралните мотиви.

Над 300 цветя изпълваха атмосферата, която за пореден път смая всички гости на ревюто. Всеки детайл по моделите бе изпипан.

Много интензивни цветове, пищни декорации от хартиени цветя върху полите, връхните дрехи, аксесоарите, роклите.

Шапки, които напомняха за едуардианския стил подчертаваха женствеността и романтиката, а плетените шапки напомняха за уличната мода. Доминиращи в колекцията са полите с А-линия и дългите палта.

Свързани статии

Запазено място имат полите с дължина около и над коляното, тези с обем в долната част, надиплените ефирни материи, дантелата, плисето и декорациите върху материите.

Изключително цветна палитра. Ако искате да вдъхновите себе си и хората около вас, заложете в следващите сезони на модели в ярки цветове с красиви декорации от флорални мотиви. В галерията ни може да разгледате още от цветната еуфория на Карл Лагерфелд.

Снимки: Reuters

Коментирай