Мода

Връчиха наградите „Златна игла“ за 2015 година (галерия)

Вижте кои бяха наградените и кои ВИП гостите

02.04.2015г. / 09 29ч.
Михаела Лазарова
 Златна игла 2015. Снимки: Хайлайф; Божидар Марков

Златна игла 2015. Снимки: Хайлайф; Божидар Марков

Престижните награди „Златна игла“ 2015 на Академията за мода с председател проф. Любомир Стойков бяха връчени по време на гала-спектакъл на 31 март в София.

Имената на победителите се пазиха в тайна до последно.

Ето кои си тръгнаха с престижните статуетки:

  • София Борисова – Дизайнер на годината
  • ANDREWS/ – Модна къща на годината за г-н Павлин Андреев
  • Кирил Чалъков – Моден гримьор
  • Диляна Флорентин – Моден фотограф
  • Христина Ангелова – Най-добър млад дизайнер
  • RICHMART – цялостен принос към модната индустрия за г-н Мартин Йорданов и Мартина Мартини.

По традиция за големите призове гласува жури от 30-те най-добри лайфстайл и модни журналисти от печатните и електронни медии. Златните игли връчиха предишните носители на наградите в съответните категории:

Стилист Капанов – носител на „Златна игла“ за Принос към българската мода; Евгения Живкова – Дизайнер на 2014 година; Мая Антова – носител на приза „Златна игла“ 2014 в категория Модна къща на годината; Станислав Анастасов-Слав – Моден гримьор за 2014-та; Антония Йорданова – Най-добър млад дизайнер за 2014-та.

Всеки от наградените тази година получи сертификат на Академията за мода лично от нейния председател проф. Любомир Стойков.

Статуетките „Златна игла“ по дългогодишна традиция са дело на най-добрия български бижутер – маестро Анжело Красини. След церемонията всеки от наградените имаше свое индивидуално представяне, подготвено специално за гала-спектакъла на Академията за мода.

Дизайнер на годината – София Борисова, чиито тоалети са предпочитани от много родни звезди от шоубизнеса, хайлайфа, бизнес дами и такива от политическия свят, показа избрани модели от най-новата си колекция Lace Magic – Дантелена магия.

Най-добрият млад дизайнер – Христина Ангелова черпи вдъхновение в професионалния си път от големите имена в модата – Оскар де ла Рента, Фере, Диор. Тя показа колекция пролет-лято 2015 – съчетание от енергична женственост и класическа елегантност.

Кирил Чалъков – Моден гримьор за 2015-та представи специална колекция грим, вдъхновена от Кралската опера Ковънт Гардън в Лондон. Кирил Чалъков гримира най-големите звезди на българския шоубизнес, както и звезди на световната сцена като Парис Хилтън, Ел Макферсън и Енджи Евърхарт.

Диляна Флорентин – Моден фотограф за 2015-та е част от новата вълна български фотографи. Първоначалното й вдъхновение за фотография идва под ръководството и влиянието на един от най-доказалите се фотографи и преподаватели – Александър Нишков, също носител на „Златна игла“ на Академията за мода.

Тя споделя, че обича модната фотография заради нейната актуалност. Затова, че е винаги в настоящето, иновативна е и се развива.

Коментирай