Мода

Рут Колева и Сани Жекова на звезден шопинг

Модно събитие събра родните звезди

17.04.2015г. / 11 36ч.
Михаела Лазарова
Рут Колева и Сани Жекова

Рут Колева и Сани Жекова

На ексклузивно шопинг събитие, организирано от модния бранд H&M, бе даден стартът на лимитираната колекция Conscious Exclusive. Сред ВИП гостите уважили събитието бяха Алекс Раева и Мария Игнатова, Никол Станкулова, Александра Жекова, Мис България 2014 Симона Евгениева, Диана Любенова, Михаела Филева, Рейчъл Роу, Жана Бергендорф, които си избраха модели от колекцията за специалния повод.

Всички гости преминаха по зеления килим, а след шопинга се насладиха на изпълнението на певицата Рут Колева и музикалния сет на DJ Desy.

Роклите и ръчно изработените принтове са заложени в основата на новата колекция за пролет 2015, като всеки един от тези дръзки и елегантни модели е направен от по-устойчиви материи.

В отделните артикули се усещат влияния от световната мода, придаващи им модерно звучене – от японските драперии до детайлите в африкански стил. Новото този път са пайетите и мънистата от рециклирани материали, които правят колекцията по-устойчива от всякога.

Освен да пазаруват от колекцията, гостите на събитието имаха възможност да разгледат отблизо устойчивите материи, които модният бранд използва в своите колекции, както и да се запознаят със спецификата на затворения производствен цикъл на същите.

В специалната интерактивна зона гостите се информираха и за целогодишната инициатива на марката за събиране и рециклиране на стари дрехи. През изминалата година глобално в магазините на марката са събрани над 7 600 тона ненужни стари дрехи, което се равнява на повече от 38 милиона тениски.

За 2014 година страната ни се нарежда на 4 място в света по събрани количества дрехи за рециклиране. Новата колекция на марката е резултат от действията на компанията в посока устойчиво развитие на модната индустрия.

Колекцията е създадена изцяло от дизайнерския екип на бранда и за изработката й са използвани материи като органичен памук, органичен лен и коноп, органична коприна, рециклиран полиестер и рециклирана пластмаса, както и иновативни материи, произведени от растителните влакна на сертифициран евкалипт и бамбук.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Пешо от Елин Пелин ( преди 8 години )
Родните пачаври,а не звезди....*** историй
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време