Мода

Основни правила за съчетаване на цветовете

Бъдете винаги стилни и забележителни

20.05.2015г. / 10 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

За да бъде една визия стилна и впечатляваща е важно не само как съчетаваме отделните материи, но и какви цветови комбинации ще изберем. Модата за 2015 година през всичките сезони ни предлага яркост в багрите и смели комбинации, с които да добавим повече индивидуалност във визията си.

Въпреки това е важно да знаем как да комбинираме багрите. Вижте следващата инфографика, която ще ви покаже няколко основни правила за съчетаване на цветовете в мъжката и дамска мода.

Обърнете внимание на основните цветове и това с кои други багри се съчетават най-добре.

Белият цвят може да се комбинира с всички цветове от гамата, както и с всички десени. Ако ваш любим цвят е бежовият, най-добрите цветови комбинации, които може да направите с него са като го съчетаете с черно, кафяво, корал и зелено.

Светлосините нюанси са комбинативни отново с корал, синьо, лилаво, тъмнозелено, беж и кафяво. Не забравяйте, че тези цветове могат да бъдат в една композиция с интересен десен. Розовите нюанси съчетайте с цвят на люляк, бежово, както и с тъмните и светли сини нюанси.

Въпреки това няма да сбъркате, ако съчетаете розово с черно, жълто или червено. За оранжевият цвят са показани 4 основни предложения за цветови комбинации. Този свеж цвят смело може да се комбинира с всички останали цветове. Черният цвят също като белия и сивия се съчетава добре с всички цветове.

Свързани статии

Съчетанията на сините и зелени цветове са почти идентични, а що се отнася до цвят корал, който може да варира като яркост и да се доближи до червеното, него не пропускайте да съчетаете с жълто и останалите ярки цветове, особено ако присъства в по-пъстри материи, съчетаващи и красиви десени и или флорални мотиви.

Лилавият цвят също позволява комбинативност, но избягвайте да го съчетавате с черно.

Ето и няколко стилни цветови комбинации, които може да приложите и във вашия имидж.

Жълто, беж и два нюанса на сиво. Ако откриете пуловер, жилетка или блуза в това цветово съчетание, може да я комбинирате с долна част в изчистен цвят. Оранжево, два нюанса на зелено и синьо. Класическа комбинация, към която може да добавите и нещо по-ярко като цвят.

Кафяво, черно, сиво, синьо и екрю е съчетание, което по-често е предпочитано от господата. Лилаво, два нюанса на кафяво и червено е съчетание, подходящо за есенно-зимната визия.

Снимки: adme.ru

Коментирай