Мода

Уроци по стил от Джорджо Армани

„Разликата между стила и модата е качеството.“

28.03.2016г. / 15 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка:Reuters

Снимка:Reuters

Той е един от най-известните италиански модни дизайнери, чиято мода не спира да вдъхновява. Представяме ви маестро Джорджо Армани.

Армани е роден през 1934 година в Пиаченца. Своята първа колекция, която се оказва и доста успешна, представя през 1974 година.

В наши дни той е един от модните диктатори, който успя да създаде стил, в който винаги можем да бъдем различни, докато се чувстваме удобно. Армани доказа, че луксът не значи тесни и неудобни дрехи, а шик и елегантност. Споделяме някои от неговите модни съвети.

„Да бъдеш елегантен не означава да се набиваш на очи, означава да останеш в паметта.“

Годината е 1980, а в Холивуд излиза нова лента с участието на Ричард Гиър, който играе в „Американско жиголо“. Стилен до последния елемент на визията си, актьорът е облечен изцяло в Армани. Това е момента, в който всички мъже искаха да изглеждат като главния герой облечен със сако, панталони, риза и вратовръзка, разбира се на бранда.

„Разликата между стила и модата е качеството.“

Почеркът на маестро Армани не може да бъде сбъркан. Перфектна форма, меки тъкани и минимализъм. Всяка една негова дреха притежава тиха елегантност и хармонично единство с този, който я носи.

„Евтиният чифт обувки е лоша икономика. Не икономисвайте от главното. Обувките са в основата на вашия гардероб.“

„Да изглеждаш секси е въпрос на доверие в себе си. Това е състояние на ума, точно колкото и състояние на тялото.“

Армани споделя, че той би искал да бъде висок и да има забележителен нос. Но е необходимо да се задоволим с това, което имаме и да се опитаме да го използваме възможно най-ефективно. Няма нужда да прекарвате живота си в опит да промените нещата, които не могат да бъдат променени.

„Радвам се, че в наши дни отново се появи желанието да бъдем елегантни. Елегантността е ключът към облика, който не е подвластен на времето, който никога няма да излезе от мода и с който винаги ще сте модерни. За мен стилът е по-важен от мимолетните модни тенденции.“

Армани коренно промени модните закони, създавайки нови стандарти в модната индустрия. Той елиминира ненужните украшения и въведе в бизнес и вечерно облекло спортни артикули, създавайки свой освободен стил, който определя съвременния гардероб на мъжете и жените по целия свят. Направи по-свободни саката, якетата и панталоните, което позволява на хората да се движат свободно и да не губят своята офис елегантност.

„Черно и тъмносиньо придават стройност. Придържайки се в тази цветова схема, може да си позволите да експериментирате с форми и текстури.

„Внимателно подбраният аромат може да се превърне във вашия отличителен белег. Това е първото нещо, което хората усещат, когато влезете в стаята и последното нещо, което изчезва, когато си тръгнете.“

Свързани статии

„Избирайте тъкани от неутрални цветове, никакви ярки модели. Те ще ви служат по-дълго от гледна точка на модата.“

„Винаги съм искал да правя мода не в името на модата, а за да помогна на мъжете и жените да се чувстват комфортно и уверено в дрехите, които те закупуват. Стилът е единственият лукс, който можете да си позволите, независимо от това дали имате пари или не“.

Снимки: Reuters

По материали от adme.ru

Коментирай