Мода

3 идеи за ефектна декорация на обувки

Как да вдъхнете нов живот на старите обувки

31.05.2016г. / 13 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ние, жените, често обичаме да казваме, че няма какво да носим, знаейки, че не е така. Това се отнася и за един от любимите ни аксесоари – обувките.

Нямаме достатъчно място където да ги съхраняваме, но купуваме все нови и нови модели, които само след няколко седмици или един сезон носене вече не ни допадат. Следващите три идеи ще ви покажат как да вдъхнете нов живот на старите обувки.

За първата идея ще ви трябват 4 броя пискюли в желания от вас цвят. Може да ги закупите от всяка кинкалерия. Всичко, което трябва да направите е да ги закрепите върху каишката на сандалите. Този сезон пискюлите ще бъдат актуални във всичките им форми.

Балеринките са удобни и всяка дама има в колекцията си от този тип обувки поне един чифт. Купете си златен или сребърен спрей за кожа или текстил.

Поставете хартиено тиксо на една малка част от обувките, а останалата опаковайте с вестник. От разстояние напръскайте със спрея и изчакайте да изсъхне.

Ако е необходимо повторете. След като боята е изсъхнала добре, внимателно премахнете тиксото.

Свързани статии

Блясък и разкош! Позволете си да обуете красиви обувки, пищно декорирани с пайети, мъниста. Отново в кинкалерията може да намерите фини тюлени парчета плат, които са декорирани с блестящи акценти.

С помощта на лепило за текстил и кожа фиксирайте парчетата плат върху обувките. След като изсъхнат, може да изрежете излишните парчета и допълнително да подлепите там, където е необходимо.

Снимки: lovemaegan.com; fitnessista.com;apairandasparediy

Коментирай