Мода

Родни звезди се докоснаха до лимитирана модна колекция

Ето какво ще бъде актуално за предстоящите сезони

16.06.2016г. / 13 08ч.
Михаела Лазарова
Сантра. Снимка: H&M

Сантра. Снимка: H&M

На стилно събитие бе представена есенната колекция H&M Studio AW16. През март колекцията направи и своя бляскав дебют на Седмицата на модата в Париж. Тя включва предложения за мъже, жени и деца и ще бъде налична от 8 септември в избрани магазини по целия свят, както и онлайн.

Ексклузивното събитие събра на едно място медии, модни блогъри и известни личности, сред които Християна Лоизу, Мария Силвестър, Алекс Раева, Калин Врачански, Михаела Филева, Прея, DJ Мартен и съпругата му Джули, Мона, Албена Танева, Вяра Атова, Ники Бакалов, Ирина Флорин и други.

Дамската колекция за сезон есен-зима 2016 е красива селекция от емблематични облекла, вдъхновени от шведския фолклор. Всяка дреха в нея е създадена с особено внимание към детайла – от прецизните кройки до бродериите, застъпени силно при голяма част от моделите.

Силуетите са с обемни рамене и прилепнала талия – форма, напомняща пясъчен часовник, и контрастираща с фолклорното влияние в колекцията. Сред основните модели откриваме вълнени палта, дълги рокли, широки панталони и фолклорни блузи.

На фокус в мъжката колекция са плетивата, панталоните в различни дължини и палта от рециклирана вълна. Функционалността в изработката на моделите придава универсално усещане при наслояване на визиите.

Това е колекция, която по интуитивен начин създава усещане за нови идеи в мъжките класики, подходящи за сезонния гардероб на модерния мъж.

Има облекла и за най-малките фенове на модата, която претворява магическия фолклорен свят в мода. Декорациите и щампите, вдъхновени от истории като „Алиса в Страната на чудесата“ и илюстрациите на шведския художник Йон Бауер, имат ключово значение за цялостното настроение.

Лимитираната сезонна колекция представя най-точно вдъхновението и любовта към модата.

Снимки: H&M

 

Коментирай