Мода

Мис България 2007 - Юлия Юревич от Козлодуй

17.03.2007г. / 16 14ч.
Аз жената
Мис България 2007 - Юлия Юревич от Козлодуй

Тазгодишното издание на Мис България 2007 бе емблематично за конкурса и превръща в традиция два основни елемента от него. Неповторимият чар на Пловдив отново придаде на Мис България автентичност и настроение, а роклите на Астела Ателие за втора поредна година добавят авторски финес към изяществото на кандидатките за титлата.
На 16-ти Март, в духа на първия ни конкурс като страна, членка на ЕС, Астела Ателие допринесе за организирането на един от най-успешните паради на красотата до този момент, излъчен на живо по Нова Телевизия. Стилните европейски силуети и строгото придържане към световните модни тенденции и материи се оказа решаващо в избора на организаторите на конкурса да поканят Астела за втора поредна година като официален дизайнер на бляскавото събитие, а Аля Милушева като пълноправен член на журито. На марката се спряха единодушно и организаторите на четирите световни конкурса, представлявани от Мис България – Мис Свят, Мис Вселена, Мис Европа и Мис Туризъм. Във всеки един от тях българските представителки ще бъдат официално облечени във вечерни рокли на Астела Ателие.

Тази година рекордите са няколко – рекорден брой от 4203 явили се момичета на кастингите, рекорден брой брюнетки, рекорден брой водещи на шоуто и рекордно количество плат, дантели и кристали в роклите на Астела.

40-те красавици представиха 8 тематични групи от уникални рокли, всяка от които е впечатляваща не само с материите, апликациите и цветовете си, но и настроението и музата изкрящи от тях. Всяка е като поток на мисълта, който обвързва силуета с човека и му придава неповторим блясък и автентичност. Екрю, ефирен копринен шармуз, поли с волани и носталгия, смесена с романтика. Черното и бялото като метафора на противоположностите, изострят още повече сетивността чрез кристалите на Сваровски. Леопардовите и тигровите мотиви са тематично свързани с червеното, бледо синьото – със среброто. Бялото и бледорозовото са представени в дантели, а една от роклите е рекордно разточителна с всичките си 38 метра плат с волани. Последните три групи тоалети са цветово обособени – пепел от рози, злато с тюркоаз и изключително модерното тъмно лилаво.

Аля Милушева се бе постарала финалът на конкурса Мис България 2007 да има и своята дизайнерска поанта. Мис България 2006 Славена Вътова предаде короната на своята наследничка, облечена във уникален фрак-цвете. Тоалетът е съчетание от панталон, топ и сако тип “лястовица” – комбинация с плат Валентино в екрю с флорален мотив в златисто-оранжеви багри и дантела Унагоро. Украсен е с 1500 кристала на Сваровски. За женствената линия на тоалета е добавена панделка с листа на цвете. Всички материи използвани в тоалета са от лимитирани “от-котюр” колекции на световно известните дизайнери. За изработката на тоалета бяха нужни над 100 часа ръчен труд на изкусните моделиери на Астела Ателие.

Част от колекцията на Астела представена на конкурса ще бъде продадена на официална благотворителна церемония, а средствата предоставени на фонда за помощ на онкоболните от рак на гърдата жени в България.

Победителка в тазгодишното издание на конкурса стана 17-годишната Юлия Юревич от Козлодуй.

Разгледайте снимките от фото погледа.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Евгений ( преди 11 години )
Поздравляем с присуждением звания Мис Болгария 2007.Здоровья, счастья, удачи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар