Мода

Модни грешки, които правят женската визия скучна

В гардероба ви преобладава черно и бяло

30.11.2017г. / 08 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка жена има свой собствен стил. Някои избират винаги да са различни, други винаги са в крак с последните модни тенденции, но има и такива, които обичат да се чувстват удобно в едни линии, едни цветове и не биха рискували да променят нещо във визията си. От демоде прическата и неизползването на гланц, спирала и малко руж, кои са грешките, които правят визията ни скучна?

В гардероба ви преобладава черно и бяло

Черното е класика! Малката черна рокля в комбинация с перлено колие или черен класически панталон с бяла блуза и перли. Всяка жена трябва да има тези комбинации в гардероба си. Разбира се, никой не отменя класиката – черна рокличка с перлена огърлица, но не бива черно-белите нюанси да са преобладаващи.

Визията ви се нуждае от повече цвят. Цветове, които да отразяват личността ви. Не се страхувайте да опитате смели комбинации, така визията ви няма да е скучна.

Чантата, обувките и коланът са в един и същи цвят

Това отдавна не е златно модно правило, което трябва да следвате. Въпреки че изглежда надежден вариант, монотонността винаги е скучна. За да раздвижите визията добавете шарен шал или най-добре е да помислите за контрастни комбинации, в които може да има и интересен принт.

Не носите бижута

Твърде малко е скучно, а прекалено много преминава в кич. И за да не рискувате, обикновено не слагате никакво бижу. За съжаление визия без красив аксесоар е наистина скучна. Следвайте златното правило на стилистите – не повече от три аксесоара, след това дайте свобода на въображението си.

Риза, която е закопчана догоре

Не всички ризи изглеждат добре когато са закопчавани така, сякаш ви стискат на шията. Ако слагате папийонка, вратовръзка или моделът е специфичен – да. В останалите случаи освободете 1-2 копчета.

Няма многопластовост в облеклото ви

Красив шал наметнат върху рокля, фин пуловер с риза, фино пончо върху кожено яке или сако.... Тази многопластовост завършва по един стилен начин визията ви. Така тя е завършена, има акцент и придава индивидуалност.

Спортни обувки за роклята, обувки за дънките

С какви обувки съчетавате роклите, които обличате в ежедневието си? Защо не пробвате да съчетаете роклите със спортни обувки, а дънките с класически модел обувка, боти, балеринки.

Изчистена визия

Класически цветове, стайлинг от една дреха или горна и долна част, отново в изчистени багри... Къде е настроението на визията ви? По този начин образът ви не изглежда интересен, впечатляващ. Не пропускайте да добавите нещо, което е с принт, бродерия, нашивки, камъни, пайети... Тези детайли оформят вашето Аз, вашата женственост.

Снимка: iStock

Коментирай