Меню

Пълнени яйца с бекон и кашкавал

13 ноември 2015 | 14:02 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
12 яйца
½ чаша майонеза „Краси“
4 резена бекон
2 супени лъжици настърган кашкавал
1 супена лъжица горчица
45 мин.

  • Порции: 12

Продукти
Приготвяне

Сварете яйцата във вряща вода. След като станат твърдо сварени, отстранете от огъня и охладете.

През това време нарежете бекона на кубчета. Запържете го в сгорещена мазнина. Нека покафенее малко, след което го оставете върху кухненска хартия, за да се отцеди.

Обелете твърдо сварените яйца, нарежете ги наполовина. Извадете жълтъците и ги поставете в купа. Намачкайте ги заедно с майонезата, бекона и кашкавала. Добавете и горчицата. Разбъркайте добре, след което напълнете белтъците отново със сместа.

Охладете в хладилник и сервирайте като студено предястие.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай