Меню

Задушен ориз с боб

25 октомври 2016 | 07:53 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 чаша ориз
2 чаши зрял боб (готов от консерва) 
1 глава лук
2 чаши домати от консерва
3-4 супени лъжици олио
1 щипка риган
2-3 скилидки чесън или 1 щипка на гранули
1 щипка сол
60 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

В дълбок съд изсипете олиото. Затоплете го и в него запържете ситно нарязания лук. След като добие златист цвят прибавете доматите, боба, намачкания чесън или гранулите. Разбъркайте много добре. Подправете със солта и ригана.

Опитайте съвсем малко от ястието. Ако доматите са придали прекалено кисел вкус, добавете една малка щипка захар и разбъркайте. Добавете и 1-1 и ½ чаши вода.

Оставете сместа да заври и след като започне да къкри сложете и ориза към продуктите. След като закъкри отново, покрийте с капак и намалете малко котлона. Гответе така за още 15-20 минути и свалете от огъня.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай