Всички продукти се смесват в купа за разбиване (ако имате кухненски робот, най-добре). Ако нямате подобен уред, смесете в дълбок съд и пасирайте (с пасатор или чопър). След като продуктите са разбити добре, прехвърлете ги в друг дълбок съд. Залейте с галетата. Разбъркайте с лъжица, докато съставките се смесят. Покрийте добре купата с прозрачно фолио и поставете в хладилник за 2 часа.

Извадете сместа от хладилника. С помощта на лъжица за сладолед и с ръце оформете кръгли топчета. Изпържете ги на маслена баня в сгорещеното олио в дълбока тенджера, докато покафенеят. Извадете фалафелите и отцедете върху кухненска хартия преди сервиране.

Снимка и рецепта: Tasty

Вижте още: