Меню

Патладжани на фурна с чесново-млечен сос

31 юли 2015 | 11:36 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
4 големи патладжана
5 супени лъжици царевично брашно
2 щипки сол
3 супени лъжици подправка за риба (готов меланж)
2 супени лъжици копър
1 кофичка кисело мляко
1 щипка чесън на гранули
4-5 супени лъжици олио
1 ч.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Патладжаните се нарязват по дължина. Овалват се в царевичното брашно, предварително смесено със солта, рибената подправка, копъра.

Печете патладжаните в предварително загрята на 200 градуса фурна като ги заливате периодично с олиото. Патладжанът поема доста мазнина, затова доливайте на око.

За соса:

Смесете киселото мляко, чесъна на гранули (по желание може и пресен) и щипка копър се смесват енергично, докато сместа придобие равномерна течна консистенция.

Сервирайте с гарнитура от пресни домати и маслини.

Снимка: личен архив

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай