Меню

Картофени палачинки

14 август 2015 | 17:00 | Илияна Николова
3 от 2 гласа
Добави в любими
4 големи картофа, обелени и настъргани

2 яйца

½ чаша прясно мляко

1 чаена чаша брашно

½ чаша настърган пармезан

½ чаша настърган кашкавал

¼ чаша нарязан пушен бекон

1 чаена лъжичка сол

1 чаена лъжичка бакпулвер

1 чаена лъжичка чесън на гранули

½ чаена лъжичка черен пипер

¼ чаша царевично олио

2 супени лъжички масло
1 ч.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Смесете настърганите картофи, яйцата и млякото в голяма купа. Разбъркайте брашното, пармезана, кашкавала, бекона, чесъна, солта, бакпулвера, солта и черния пипер отделно. След това прибавете към картофената смес. Намачкайте с помощта на вилица. 

Загрейте царевичното олио и маслото в голям тиган на умерена температура. Загребете 2 супени лъжици картофена смес. Оформете с ръце сплескана плътна палачинка. Натиснете добре с длани, за да стегне. 

Пържете всяка картофена палачинка до златисто кафяво или за около 5 минути. След като ги извадите от тигана поставете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай