Меню

Мусака с картофи и кисело зеле

17 януари 2017 | 15:54 | Илияна Николова
5 от 3 гласа
Добави в любими
600 г картофи
400 г кисело зеле
1 чаша олио
2 щипки сол
1 щипка черен пипер
1 щипка червен пипер
2 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 супена лъжица брашно
60 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Нарежете картофите на кръгчета. Подредете ги в тавата за печене, предварително намазнена. По желание можете леко да запържите картофените слайсове преди да ги сложите за печене.

Киселото зеле рендосайте на тънки ивици и го запържете в тиган отново с част от олиото. Подправете го с двата вида пипер и разбъркайте добре за няколко минути.

Подредете в тавичката ред картофи, ред зеле. Отгоре залейте с останалата мазнина и поръсете с малко сол. За заливката смесете яйцата, брашното и киселото мляко. Полейте мусаката с нея и печете в загрята на 240 градуса фурна за около 30 минути.

* По желание можете да добавите и бекон към рецептата.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай