Меню

Печена сьомга с картофи и горчица

26 юли 2016 | 12:30 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
300 г филе от сьомга
500 г картофи
3-4 супени лъжици зехтин
3-4 супени лъжици дижонска горчица
1-2 щипки сол
1 щипка черен пипер
кората на 1 лимон
40 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Обелете и нарежете картофите. Овкусете ги със солта и пипера. Запечете ги за двадесетина минути в загрята на 200 градуса фурна. Междувременно разбъркайте настърганата лимонова кора и горчицата.

Извадете картофите от фурната и поставете рибата в тавата. Намажете я със сместа с горчицата. Поръсете с още малко черен пипер. Печете всичко заедно за още двадесетина минути на същите градуси.

Забележка: Можете да използвате и цели дребни пресни картофи.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай