Меню

Пъстърва на фурна с подправки и чесън

1 октомври 2016 | 13:11 | Илияна Николова
4 от 9 гласа
Добави в любими
5 филета от пъстърва
3 скилидки чесън
2 стръка магданоз, пресен
1 щипка риган
1 щипка черен пипер
2 стръка пресен лук
1 щипка сол
50 мл зехтин
1 лимон
2 супени лъжици пресен лимонов сок
30 мин.

  • Порции: 5

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на по-ниска температура – не повече от 180 градуса. Подгответе една тавичка за печене и я намазнете.

Смесете ригана, черния пипер, солта, намачкания чесън и разбъркайте добре. Отделно смесете лимоновия сок с приготвения меланж от подправки. Добавете и ситно нарязания пресен лук. Оваляйте рибата в сместа. Поръсете я с черен пипер и още сол на вкус, ако е необходимо.

Печете за около 10 минути. Сервирайте с парченца лимон.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай