Меню

Рибена чорба с лук и чесън

23 януари 2017 | 16:03 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г рибено филе по избор
2 глави лук
2 стръка пресен магданоз
2 скилидки чесън
1 щипка сол
2 щипки червен пипер
1 щипка черен пипер
3-4 домата
½ чаша бяло вино
40-50 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Сложете рибеното филе в дълбока тенджера. Залейте го с вода до половината на тенджерата. Към нея се слагат подправките (без магданоза) и нарязаните чесън и лук. Вари се, докато рибеното филе и останалите продукти омекнат или за около 20 минути.

Доматите се обелват и нарязват, след което се добавят към супата. Прибавете и виното и ситно нарязания магданоз. Варете още няколко минути. По желание подправете с пресен лимонов сок.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
shrek ( преди 7 години )
Това е чорбата, само дето са забравили 2 моркова и дивисил.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар