Меню

Мариновани скариди на скара

29 юли 2014 | 15:50 | Илияна Николова
Добави в любими
1 кг пресни обелени скариди
3 скилидки чесън, млян
1/3 чаша зехтин
¼ чаша доматен сос
2 супени лъжици червен винен оцет
2 супени лъжици ситно нарязан босилек
½ чаена лъжичка сол
¼ чаена лъжичка лют червен пипер
дървени шишчета

Продукти
Приготвяне

В голяма купа разбъркайте чесъна, доматения сос и оцета. Подправете с босилека, солта и червения пипер. След като получите хомогенна смес, добавете скаридите и разбъркайте, за да се овалят равномерно в сместа. Покрийте съда и сложете да престои 1 час в хладилник. През това време разбъркайте 1-2 пъти.

Загрейте скарата на средна температура. Промушете скаридите на шишчетата първо през опашката и след това откъм главата. Намазнете леко скарата, за да не залепват скаридите и печете по 3-4 минути от всяка страна, докато добият лек загар.

Време за приготвяне: 1 час и 30 минути

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай