Меню

Пържени скариди с чесън и магданоз

25 септември 2016 | 11:50 | Илияна Николова
5 от 10 гласа
Добави в любими
250 г скариди, изчистени
3-4 супени лъжици зехтин
2 скилидки чесън
1-2 стръка пресен магданоз, ситно нарязан
50 мл лимонов сок, пресен
1 щипка черен пипер
1 щипка сол
15 мин.

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Загрейте мазнината в голям тиган на средна температура. Нарежете на много ситно чесъна. След това го запържете в мазнината. Добавете скаридите, черния пипер и солта. Разбъркайте всичко, докато се смесят вкусовете.

Не пържете повече от няколко минути. Скаридите нямат нужда от много термична обработка. Накрая малко преди да свалите от котлона добавете и ситно нарязания магданоз. Сервирайте скаридите, полети със сока от лимон.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай