Меню

Сотирани миди с пармезан и чесън

15 март 2017 | 09:47 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
300 г миди

3 стръка пресен лук

2-3 скилидки чесън

2 стръка пресен магданоз

250 г гъби

пармезан за поръсване

½ лимон

50 мл бяло вино

2 щипки черен пипер (може и бял)

1 щипка сол
40 мин.

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

В дълбок тиган загрейте мазнината. Нарежете зеленчуците и магданоза. Запържете ги в мазнината за няколко минути. След това прибавете и мидите за няколко минути. Накрая добавете виното. Похлупете тигана с капак и намалете котлона. Гответе така за още 5-6 минути.

Свалете от котлона. Поръсете с прясно изцедения лимонов сок и пармезана.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай