Меню

Питка „Слънце“ с вкус на пица

16 април 2016 | 10:35 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг тесто за пица, готово или домашно
5 супени лъжици доматен сос за пица, готов
200 г кашкавал, настърган
200 г шунка, нарязана на кубчета
1 жълтък за намазване
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Разделете тестото на две половини. Едната разточете в кръгла форма. Поставете го в кръгла тавичка, постлана с кухненска хартия за печене. След това намажете получената кора със соса за пица. Поръсете с настъргания кашкавал и нарязаната шунка.

Разточете и другото парче тесто. Внимателно го поставете върху плънката, така че да покрие. В средата на питката поставете чаша или купичка, която да очертае правилен кръг в центъра на питката. След това разрежете питката на отделни сектори, които ще играят роля на лъчи на слънце.

Усучете „лъчите“ веднъж, за да се получи търсеният ефект. Намажете отгоре с разбития жълтък и печете в загрята на 220 градуса фурна за 30 минути.

Снимка: личен архив

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай