Домашен чеснов хляб с билки

9 май 2015 | 11:37 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1/3 чаша зехтин
2 яйца
200 мл прясно мляко
1 чаена лъжица захар
1 чаена лъжица сол
20 г мая
500 г брашно
½ чаша разтопено масло
2 чаени лъжици сушен магданоз
2 супени лъжици сушен розмарин
2 супени лъжици сушен босилек
7 скилидки чесън, смлени
1 ч.30 мин.

Продукти
Приготвяне

Разтворете маята в млякото, което е добре да е на стайна температура. Добавете захарта и няколко лъжици брашно. Разбъркайте, за да се получи каша. Нека тази каша шупне – тогава маята е добре разтворена.

Разбъркайте кашата с яйцата, солта и брашното. Замесете меко тесто. След като го омесите напълно го оставете да втаса покрито с кърпа.

Пасирайте билките в блендер с чесъна и зехтина.

След като тестото втаса го разточете. Намажете обилно кората тесто с подправките и зехтина. Замесете отново и оформете хляб. Сложете го в намазнена тавичка.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай