Пълнозърнесто тесто за пица с мед

28 май 2015 | 11:55 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 пакет активна мая
1 чаена чаша топла вода
2 чаши пълнозърнесто пшеничено брашно
¼ чаша пшеничен зародиш
1 чаена лъжичка сол
1 супена лъжица мед
40 мин.

  • Порции: 8-10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната до 180 градуса. В малка купа разтворете маята в топла вода. Разбъркайте, докато сместа стане кремава и маята се разтвори за около 10 минути.

В голяма купа смесете брашното, пшеничения зародиш и солта. Направете кладенче в средата и добавете меда и сместа с маята. Разбъркайте добре, за да се смесят. След като омесите меко тесто го покрийте с кърпа, за да втаса за 15 минути.

Разточете тестото върху набрашнена повърхност с големина за пица. Разстелете го върху намазнена и набрашнена тавичка за печене. Набодете го на няколко места с вилица, за да се изпече по-добре и по-лесно.

Печете в предварително загрята фурна за около 10 минути или докато добие лека хрупкава коричка.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай